Digitaal magazine

Succesvol van print naar online

Twijfel je ook over je relatiemagazine, bedrijfsbrochure of jaarverslag in geprinte vorm? Begrijpelijk, want print is mooi maar ook duur en de effectiviteit is meestal moeilijk te meten. Medewerkers, klanten en prospects oriënteren zich bovendien steeds meer online. De uitdaging is helder: je organisatie moet hierin meebewegen. Van print naar digitaal, op een professionele manier. Herkenbaar voor jouw bedrijf of organisatie? 

Verschuiving naar digitaal

Veel bedrijven en organisaties hebben inmiddels een goede website, versturen online nieuwsbrieven naar hun klanten en maken gebruik van social media. Toch blijkt het moeilijk om het ‘corporate verhaal’ goed en betrouwbaar bij de juiste doelgroepen onder de aandacht te krijgen. Websites worden gemiddeld maar een halve minuut bekeken. Nieuwsbrieven sneeuwen onder in de dagelijkse portie e-mails. En berichten op sociale kanalen worden niet zomaar vertrouwd. 

Digitaal magazine

Er is dan ook behoefte aan een beter instrument voor interne communicatie, marketingondersteuning en relatiebeheer. Een communicatiemiddel met de voordelen van online en de beleving van drukwerk. De vaak gebruikte ‘bladerbare PDF’ voldoet daar niet aan. 
Graag laten we je kennismaken met het fenomeen digitaal magazine. Steeds meer communicatieprofessionals zijn enthousiast over deze publicatiemogelijkheid, die aantrekkelijke content koppelt aan meetbare effectiviteit. Bekijk onze brochure

Waarom een digitaal magazine?

Bijzondere beleving

Dankzij aantrekkelijk opgebouwde pagina’s met video, fotografie en animaties prikkelt het de zintuigen van de ontvanger op een aangename manier.

Engagement

Een digitaal magazine is lineair opgebouwd met een cover en een aantal pagina’s waar de ontvanger intuïtief doorheen ‘bladert’. De gemiddelde leestijd (engagement) bedraagt 6 minuten, aanzienlijk meer dan bij een website of e-nieuwsbrief.

Publicatietool

Bij ons profiteer je van de voordelen van een high-end publicatietool, met veel ingebouwde opties en functionaliteiten. Samen met onze contentspecialisten haal je zo het maximale uit je digitale magazine.

Responsive

Dankzij onze online publicatietool is je magazine altijd volledig responsive en met dezelfde beleving te bekijken op mobiel, tablet en desktop.

Communicatie op maat

Afhankelijk van de strategie of marketingdoelstelling is het mogelijk je magazine af te stemmen op profielen en informatiebehoeften van ontvangers. Dit maakt je communicatie zeer effectief.

Verspreiding

De meest eenvoudige en efficiënte manier om je digitale magazine onder relaties te verspreiden, is via e-mail. Om het bereik te vergroten, kun je het magazine (of een gedeelte daarvan) daarnaast delen via advertising en social media. Contention adviseert je graag.

Effectmeting

Na publicatie en verspreiding van een digitaal magazine krijg je informatie over leesgedrag en waardering. Met deze bevindingen kun je de contentstrategie blijven optimaliseren. Bij samenwerking met Contention zijn effectmeting en rapportage inbegrepen.

Toepassingen van digitale magazines
Jaarverslag​

Gedrukte jaarverslagen worden meestal slecht gelezen. In de vorm van een aansprekend digitaal magazine voldoe je niet alleen aan de plicht tot verslaglegging maar betrek je je doelgroepen ook op een leuke manier bij je organisatie.

Relatiemagazine

Wil je je magazine voor klanten en prospects mooier en relevanter maken, zonder druk- en verzendkosten? Overweeg dan een digitaal relatiemagazine.

Verkoopbrochure

Je klanten en prospects in hun customer journey steeds verrassen met relevante producten of diensten? Dat kan met een interactieve verkoopbrochure of catalogus.

Whitepaper

Wil je kennis delen met bestaande of nieuwe klanten? Samen met Contention maak je interactieve whitepapers. Zo kom je in contact met geïnteresseerde prospects.

Personeelsblad

Geen gedrukt personeelsblad, maar toch je medewerkers informeren en inspireren? Digitale magazines zijn de innovatieve, aansprekende oplossing.

Hoe wij te werk gaan

Contention helpt je bij het maken en strategisch inzetten van je eigen digitale magazine. Als je wilt, leveren we het hele pakket: het concept, de strategie, de projectbegeleiding, de contentcreatie, de vormgeving en de effectmeting. Uiteindelijk hebben we maar één doel: je helpen de volgende stap te zetten in online communicatie.

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8
Stap 9
Stap 10

Kennismakingsgesprek

Voorstel met transparante kostenindicatie

Inhoudelijke, gedetailleerde briefing

Overeenkomst met sluitende begroting

Opzet en schetsontwerp

Contentcreatie

Bouwen en vormgeven van het magazine

Opstellen verspreidingsplan

Publiceren en verspreiden

Effectmeting en rapportage

Scroll naar top