Teksten laten schrijven

De kracht van teksten

Moeten we als bedrijf nog wel teksten schrijven? Mensen kijken toch alleen nog maar naar foto’s en filmpjes…? 

In deze tijd van YouTube en Instagram lijkt het soms inderdaad of geschreven teksten er niet meer toe doen. Tegelijkertijd worden er meer boeken dan ooit verkocht en laten mensen zich graag meenemen in een goed geschreven verhaal. Tekst is nog altijd een sterk instrument om mensen te raken en in beweging te krijgen.

Maar waarom loopt de ene tekst lekker en de andere niet? Waarom wordt ons persbericht nou niet geplaatst? Hoe maken we ons personeelsmagazine wat aantrekkelijker? Misschien zijn het vragen die je bezighouden. Iedereen kan schrijven, maar goed en effectief schrijven is een vak!

Inspireren met storytelling

Van oudsher zijn verhalen in staat om mensen met elkaar te verbinden, te inspireren en trots te laten zijn op wat ze samen doen. Om die reden zijn verhalen erg geschikt om een gezicht te geven aan de visie, de ambities en de waarden van een bedrijf. Storytelling is een manier om tot deze verhalen te komen. Verhalen die mensen aanspreken, emotioneren en duurzaam verbinden, zowel intern als extern.

Soorten teksten

Verhalen zijn er in alle soorten en maten: een blog, een interview, een reportage, een persbericht, een post. Wat voor alle teksten geldt, is allereerst dat ze helder en to-the-point moeten zijn. Soms is een zakelijke stijl nodig, soms mag een tekst creatief en verleidelijk zijn; dat is afhankelijk van de doelgroep, het communicatiemiddel en het gewenste effect. Maar bovenal moeten de teksten aansluiten bij de corporate story, het kernverhaal oftewel het authentieke gezicht en geluid van je organisatie. 

Voorbeelden

Voorbeelden van teksten die wij schrijven:

  • Interview
  • Reportage
  • Blog
  • Persbericht
  • Website
  • Nieuwsbrief
  • Bericht op social media
Storytelling

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een unieke corporate story, het kernverhaal met de waarden die de mensen binnen jouw bedrijf verbinden. Voor het kleuren en verdiepen van die waarden met persoonlijke verhalen van medewerkers en klanten kun je ons ook inschakelen.

Teksten

Graag nemen we je vraag in behandeling voor goedgeschreven persberichten, interviews of reportages voor nieuwsbrieven en magazines, teksten voor jaarverslag of website. We maken complexe informatie behapbaar en geven iets wat zakelijk is graag een persoonlijke touch.

Redactie

Bij een personeelsblad of relatiemagazine komt meer kijken dan schrijven alleen. Denk aan het aansturen van schrijvers, fotografen, de vormgever en de drukker. Daarnaast het verzorgen van de eindredactie. Wellicht ook het schakelen met adverteerders.  En natuurlijk de afstemming met de opdrachtgever. Voor al deze zaken kun je Contention inschakelen.

Scroll naar top